Van egy márkajel, amit senki sem tud eltéveszteni…Az, hogy a hipermodern Nike Huarache megérkezik ősszel, egy hihetetlen sikersztori új állomása.

1969-ben a Nike alapítója, Phil Knight, megismerte Carolyn Davidson-t, aki egy grafikusnak tanuló diák volt a Portalnd State-i egyetemen. A mai megacég szülőatyja megtudta, hogy Carolyn apróbb munkákat vállal, hogy a keresettel tovább folytathassa olajfestészeti tanfolyamát. Ekkor bízta meg Carolyn-t, hogy tervezzen egy olyan logót, ami dinamikus és tükrözi a márka sport-piacon való jelenlétét.

$2-os órabér mellett, a fiatal Carolyn megalkotta a világ egyik legismertebb márkajelét – megszületett a legendás „Swoosh”.

A töri órának vége, de a brand fejlődése egyre gyorsul. A klasszikus pipa dinamikája egyre relevánsabb; a cég szeptemberben mutatja be a legújabb újraálmodott lépőjüket!

1991-ben jelent meg először a polcokon a Nike Air Huarache, a neoprén anyag dominált, egy ősi Maja szandál és egy vízisí bakancs dizájn ötvözete. Napjainkban viszont hatalmas lépést vezetnek be ennél a modellnél: Nike FitAdapt technológiát integrálnak ebbe a közel 30 éves csukába.

forrás: nike.news.com

Self lacing, telefonról irányítható, mostmár Siri kompatibilis. Ez mindent elmond az Air Huarache őrült fejlődéséről – nagyon hasít a pipa!

Kéri Márió / Corporation Z