Sokunk vakációs terveit húzta keresztül a koronavírus, amely rendkívüli megoldásokra sarkallták az olyan légitársaságokat, mint a Qantas, amely a “repülőjárat sehova” ötletével rukkolt elő.

Ilyen eredeti ötlet vezérelte a globális szálláskiadó platformot, az Airbnb-t is, amely “földhözragadt” repülőgépekből álló flottát állított fel szerte a világban. Ráadásul, míg normál esetben csak egy szimpla helyet kapunk a gép szűk sorai között, addig az Airbnb ajánlatában most az egész repülőgép a miénk lehet.

Az Egyesült Királyságban három opció közül választhatunk: bérelhetünk egykori magánrepülőt saját eredeti pilótafülkéjével és kültéri konyhával a Redberth-i The Jet Star-tól, vagy megszállhatunk egy helikopterben, Preston közelében, de választhatunk Kessingtonban egy átalakított AH9A helikoptert is, amely korábban a hadsereg légierejénél szolgált.

A világ többi részén az Airbnb “Aludj egy valódi repülőgépen”! élményt kínál a St-Michel-Chef-Chef településen lévő szállást alapul véve, amelynek különlegessége, hogy a pilótafülke belsejében helyezték el a fürdőszobát. Ahogy a “Cessna repülőgép és irányító torony a fák között” szállásnál, itt egy öreg Cessna repülőgépet és eredeti írányítótornyát bérelhetjük ki a szintén francia Barjac település közelében.

Új Zélandon a Waimoto-i farmon landolt Bristol Freiter gép fedélzetére ugorhatunk fel, azok pedig, akik még messzebbre merészkednek, megszállhatnak Kolumbiában az ENSZ nyugalmazott repülőgépén, The Flying Dutchman-en, a bogotai Chingaza Nemzeti Park közelében.

Az Airbnb weboldalán tekinthetők meg a világ minden tájáról ezek az egyedülálló, légi közlekedési eszközökből kialakított szálláshelyek.

Corporation Z
Forrás és fotó: hypebeast.com