Ruhabérlési szolgáltatás bevezetését kínálja hamarosan a Selfridges luxuscikkeket kínáló áruházlánc.

Anne Pitcher ügyvezető igazgató a BBC egyik műsorában a döntés hátteréről azt mondta: az ügyfelek ma már elvárják, hogy a vállalkozások vegyék komolyan a környezeti kérdéseket.

Míg az esküvői ruhakölcsönzés már régóta bevett szolgáltatás, addig a napi viseletek terén ez viszonylag újdonságnak számít. A ruhabérleti szolgáltatást a Hurr Collective, online ruhabérleti társaság kezeli. A ruhák 4, 8, 10 vagy 20 napra bérelhetők majd.

Hasonló ruhabérlést kínáló vállalkozások alakultak már az utóbbi időben Kínában, Európában és az Egyesült Államokban is. Az egyik az első ilyen volt a New York-i székhelyű Rent the Runway, amelyet 2009-ben alapítottak designer ruhák bérbeadására.

A Selfridges hamarosan használt ruha gyártást, újrahasznosítást, valamint ruhák, ékszerek és táskák javítását is kínálja ügyfeleinek.

A társaság a Weston család tulajdonában van, amely az Associated British Foods révén a Primark fast fashion üzlethálózatot is tulajdonolja.A műsorban Ms Pitchert arról is megkérdezték, hogy nem kellene-e változtatni a fast fashion üzletágon? Válaszában leszögezte, hogy a fast fashion termékek fontos részei a vállalkozásuknak, de az emberek változnak, és nekik nagyobb értékeket kell a vásárlási élménybe helyezni.

Azt is hangsúlyozta, hogy mindezek nem csak PR kezdeményezések, hiszen a Selfridges 2011 óta végzi kampányát a világ óceánjainak védelme érdekében.

Forrás: bbc.com