A koronavírus járvány hatására meghozott új rendszabályok kreatív megoldásokra sarkallja a világ minden részén a vengéglátó szakmát.

Legutóbb a Burger King jelentkezett egy újítással, egy hatalmas papír koronával, amivel tartható a megszabott távolság másoktól. A gyorsétterem lánc ismert normál méretű, “csináld magad” papírkoronáiról, ez a méretes korona egy szórakoztató és játékos módja annak, hogy emlékeztessék a vendégeket arra, hogy be kell tartani a megfelelő távolságot egymás között az étteremben.

Ez az új méretes fejfedő egyelőre csak a németországi éttermekben érhető el. Hogy a mosdóba befér-e, abban nem vagyunk egészen biztosak, de mindenképpen ötletes és vicces megoldás.

Fotó: Twitter
A világ más részein sem maradtak kreatív ötlet nélkül a vendéglátósok, egy japán állatkert kávézójában például a világ legnagyobb rágcsálójának, a vízidisznónak, vagy más néven a kapibarának az életnagyságú plüss figuráival próbálják elérni a megfelelő, két méteres távolság betartását.
Fotó: Spoon & Tamago, Twitter
A Virgina állambeli “Kis” Washington egyik vendéglőjében is ötletes módját választották a szabályok betartásának, minden második ülőhelyen egy szépen felöltöztetett próbababát helyeztek el.
Fotó: washingtonian.com
Talán a leglátványosabb, de egyben legköltségesebb módot egy amszterdami étterem találta ki, gyakorlatilag mini üvegházakat építettek a vendégek számára, és a felszolgálók hatalmas fatálakon szolgálják ki a vendégeket. Mindenesetre valóban egyedi és hangulatos megoldás.
Fotó: insider.com,

Vigyázzatok magatokra ti is, tartsuk be az érvényben lévő szabályokat!

Forrás: Independent