Egy 13 éves srác 3D technológiával segít a koronavírus krízisben.

Mondják, hogy bajban ismerszik meg a barát. És az ember is. Quinn Callander, 13 éves fiatal kanadai srác története is ezt bizonyítja.

Quinn feltalált egy olyan 3D technológiával nyomtatott fülvédőt, amelynek segítségével a koronavírus járvány során a egészségügyi dolgozók kényelmesen hordhatják a maszkjaikat, nem nyomja az arcukat és fülüket egész nap. Egyszerű, de nagyszerű találmány. Eredetileg egyébként egy cserkész versenyre készült ez a termék, ahol egy limonádé lett volna a főnyeremény.

Forrás: netnewsledger.com

A kezdeményezés óriási siker lett, az akció híre bejárta a világot, még a Washington Post is írt róla. Május elejéig közel 1200 ilyen fülvédőt készített és küldött el Quinn a vírus elleni küzdelem frontvonalában lévő orvosoknak és nővéreknek. A Facebook posztját pedig több mint 500 ezren osztották meg.

A mentalitása is példaértékű, a Corporation Z-nek adott interjúban egy helyen így fogalmaz: “Ha úgy érzed, hogy valamit meg tudsz csinálni, akkor ne teketóriázz, csináld meg. Igyekszem inspirálni a barátaimat, hogy cselekedjenek.”

A Quinnel készült teljes interjút majd Trunk Tomi legújabb könyvében olvashatjátok.