A Loop jelentette be, hogy az új-zélandi Hamiltonban teljesen önvezető autókat állítanak szolgálatba. Durván futurisztikus dolog lehet egy olyan autó hátsó ülésein utazni, melyben elől senki nem vezet, és csak megy magától.

Ezt az érzést növeli, hogy a kocsikat a Loop alkalmazáson keresztül lehet odarendelni magunkhoz és nem egy telefon-központot hívogatunk. Ráadásul steal áron, hiszen az egy órás út a jövőt ízlelgetve nagyjából tíz dollárba kerül, ami nagyságrendileg 3000 Ft. Ha Ti is olyan autóőrültek vagytok, mint én, akkor nyilván már fontolgatjátok a kérdést:  -Jó, jó na de milyen autók ezek?

Én szívesen rávágnám, mondjuk, hogy 760 Lóerős elektromos Tesla Model X-ek, ellenben  ,,csak” erre a célra specializált Volkswagen Golfok szolgálják a szolgáltatásra nyitottakat. Ők elég sokan vannak, hiszen a BCG felmérése szerint a megkérdezettek 58%-a vinne el egy körre egy teljesen önvezető autót, ami egy igen nagy százalék.

Az talán még érdekesebb, hogy egy másik táblázatban azt foglalták össze, hogy 2021-re világszinten 35 millió ember fog különböző autómegosztó szolgáltatásokat használni, csak Németországban kétmillióan.
Az ehhez hasonló szolgáltatások nyilván hatalmas piacokat és lehetőségeket hordoznak magukban, de ha azt nézzük, hogy már hazánkban is egyre több ilyen cég létezik – ráadásul folyamatosan bővülő flottával – akkor nincs is sok időnk gondolkozni.
Trunk Tomi Dablty / Corporation Z