Lemondott Ann Hebert, a Nike alelnöke és az észak-amerikai divízió ügyvezető igazgatója. A távozást a Bloomberg Businessweek múlt heti cikke váltotta ki, amely leleplezte Ann 19 éves fiát, Joe-t, aki egy Ann nevével ellátott hitelkártyával nagy mennyiségben vásárolt olyan keresett sneakerseket, mint pl. Yeezy és Jordan a West Coast Streetwear számára, ahol magasabb áron értékesítette őket. Állítólag 100.000 dollárt költött a kártyáról limitált kiadású cipőkre.

A Hebert fiú vállalkozása még a Covid-járvány alatt is virágzott a Bloomberg beszámolója szerint. Állítólag Joe képes volt kihasználni más viszonteladók nagy árleszállításait, majd a nagy bevásárlás után magasabb áron adta el a cipőket.

Joe elismerte a Bloombergnek, hogy Ann az édesanyja, akit üzletasszonyként példaképének tekint. Kijelentette ugyanakkor a Bloombergnek azt is, hogy sohasem kapott az édesanyjától a Nike-ról belső információkat vagy árengedmény kódokat.

A West Coast Streetwear weboldalát kedd reggelre lekapcsolták, de Joe instagram oldalán Yeezy, Jordan és más márkás cipők láthatóak szépen felsorakoztatva és szétszóródva is egy raktárnak tűnő helyen.

Fotó: Instagram

Ann Hebert távozására 25 évnyi Nike-nál eltöltött szolgálat után került sor. Ann Herbert végigküzdötte magát az értékesítési ranglétrán, és idővel olyan pozíciókat szerzett meg, mint az észak-amerikai értékesítés vezetése, a Nike ázsiai- és csendes óceáni és latin-amerikai divíziójának vezetése, és végül tavaly júniustól a Nike Észak-Amerika vezetője volt.

Ez utóbbi pozíciójában főként az volt a feladata, hogy tökéletesítse a Nike-nek a közvetlenül a vásárlókhoz szóló stratégiáját, a brandnek csökkent ugyanis a bizalma az olyan nagykereskedelmi partnereiben, mint a sportárucikk outletek. A márka nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy saját boltjaiban és webshopjában érje el a vásárlókat. A vállalat közleménye szerint hamarosan bejelentik, hogy ki fogja követni őt a Nike Észak-Amerika élén.

A Nike-részvények nem változtak a hírre, a hétfői tőzsdezárás utáni kereskedelemben.

CorporationZ
Forrás: cnbc.com, bloomberg.com, nytimes.com