Ez már rég nem játék. Egy szenvedély, ami elkísérhet felnőttkorig. A figurákkal te magad is továbbírhatod a Marvel történeteket. Ha gyűjtesz valamit, akkor tudsz még álmodni. Mondom én ezt sneakerheadként. Radnai Marci írása.

 

Mindenki gyűjt valamit. Valaki a cipőket, valaki a kisautókat, valaki különféle ételeket, valaki pedig akciófigurákat. Én is a figuragyűjtők sorába tartozom. Főleg Marvel figurákat gyűjtök, de néha veszek más fajtát is. Egy figurát az ember általában két fajta módon határoz meg. A minősége, és a játszhatósága alapján. Például a Hot Toys figuráknak nagyon jó a minősége, de nem lehet velük játszani. A Marvel Legends (majd erre is külön kitérek) figuráknak nem olyan jó a minősége, viszont remekül lehet velük játszani. Ezt egy nálam sokkal profibb figuragyűjtőtől hallottam.

A Youtube-ot is elérte a figuraláz !

Vannak olyan figuragyűjtők, akik a videózásban mutatják ki a figurák iránti érdeklődést. Szerintem nagyon jó dolog, hogy figurásokból is vannak videósok, és nem csak a cipősökből.  Ilyen fajta videókból, (mármint figurásokból) sajna csak nagyon ritkán lehet magyar nyelvű tartalmat találni.

Hot Toys. A Yeezy a figurák között.

A legjobb fajta figura a Hot Toys. Ezeknek a figuráknak természetesen megvan a maga hátránya és a maga előnye. A Hot Toys figurák elképesztően jól néznek ki, nagyon szépen vannak kivitelezve, és nagyon jól meg vannak csinálva. Ha egy ember először meglát egy Hot Toys figura arcot, könnyedén azt mondja rá, hogy ez biztos Photoshop. 

Még ami nagyon jó ezekben a figurákban, hogy például a fegyvereik igazi fémből készültek, vagy például a ruhájuk igazi szövetből készül. Sajnos pont emiatt nem nagyon lehet velük játszani. Azért nem lehet, mert a szövet könnyen elszakad, és mert ezek a figurák igen nagyok. Ha például beállítod ezeket a figurákat egy bizonyos pózba, és úgy hagyod őket valamennyi ideig, akkor a szövet meggyűrődik. Nekem sajna nincs Hot Toys figurám, de nagyon szeretnék egyet. 

Amerika Kapitány / sideshow.com

Az S.H figuarts-ot válaszd, ha az instára fel akarsz róluk tolni egy képet.

A második legjobb minőségű figura, ami személy szerint az én kedvenc figura fajtám, az az S.H figuarts. Az S.H superhero-t jelent. Ezek a figurák nagyon sok kiegészítővel járnak, mint például különféle cserélhető kezek, vagy egyéb tárgyak. Ezek is nagyon szépen vannak kivitelezve, és ezekkel játszani is lehet. Bár ha valaki játszani szeretne velük, akkor azt nagyon óvatosan kell tennie, mert sajna ezek a figurák könnyen eltörnek. Viszont gyönyörű fotókat lehet róluk készíteni. 

Nekem kettő S.H figuarts-om van. Az egyik egy pókember, a Pókember Hazatérés-című filmből, amihez egyébként nagyon sok jó dolog jár. Például jár hozzá felcsatolható hátizsák, meg telefon. De emellett számos keze van, és van néhány cserélhető szeme. Sőt, jár még hozzá egy Nagyon szépen kivitelezett fal is, ami a fotók hátterének szolgál. A másik az egy Harry Potter figura. Ehhez jár két fajta talár, sok-sok kéz, és néhány fegyver. 

Marvel Select, az allrounder

A harmadik legjobb minőségű figurának én a Marvel Select-et választottam. Ezekhez a figurákhoz vegyesen járnak dolgok, mert néha nagyon sok kiegészítővel rendelkeznek, másokhoz pedig jár egy-két dolog. Nekem egy ilyen figurám van, ami pedig egy Végtelen Háborús (az egy Marvel film, ha valaki esetleg nem ismerné) Amerika kapitány, aki mellesleg a kedvenc szuperhősöm. Ehhez a figurához járt néhány kéz, két pajzs, és ennyi. Ezeknek a figuráknak elég bénán van kivitelezve a feje, de mindenki magának dönti el, hogy mit szeret és mit nem. Ezekkel a figurákkal egyaránt lehet játszani, és fotókat készíteni. 

Marvel Legends

Az utolsó fajta figura, a Marvel Legends. Ezekkel a figurákkal mesterien lehet játszani, és egyben egész jól is néznek ki. Kiegészítőként ugyanúgy van, mint, a Marvel Select, mert például van olyan fajtája, amihez egy rakat kiegészítő jár, és van olyan, amihez semmi. De ettől függetlenül még fantasztikusak. A nemrég említett Lozuas-nak is vannak a stop-motion-jeiben olyan visszatérő karakterek, amik Marvel Legends-el vannak megcsinálva. Egyébként fotók készítésére is teljesen alkalmas ez a fajta figura. 

Ennyi lett volna a kis beszámolóm a figurákról, visszatérek a folytatással, arról, hogy a külföldön már  a Youtube-ot is elérte a figuraláz.

Radnai Marci / Corporation Z