Ezt az írást egy sráctól kaptam, aki csak az insta nevét adta meg. Példamutatóan őszinte sorok egy tizenéves fiataltól.

A sneakerek gyüjtése nem csak egy hobby, ez inkább egy életérzésnek nevezhető. Igen, én is ennek a “szenvedélynek” éltem, havonta egy újabb sneaker, újabb hype tee, hoodie, kiegészítő és ha elkezded, nehéz leállni, mindig jön egy újabb, egy jobb, egy trendibb,  esetleg egy híresség tervezte lépő, vagy ruha, vagy termék. De igen, helyesen írtam, és jól olvastad,  múlt időt használtam. Ennek “éltem”. De miért is nevezem már múltnak az életem ezen részét ?

Van egy dolog, ami mindennél fontosabb, és az nem más, mint önmagam illetve a Föld – hülyén hangozhat visszaolvasva,  de ez van.
Nem könnyű ezt abbahagyni, mint már mondtam. Az én életemben akkor jött ez a “hype” szakasz, amikor nagyon lent voltam, és ebben megleltem magam. Sokat köszönhetek ezeknek a márkáknak, hogy megláttam magam bennük,  és még ha nem is tudnak róla –  ami elég egyértelmű –  de mindennél fontosabbak voltak az életemben és lesznek is…
De képes voltam abbahagyni ezeknek a termékeknek a vásárlását, mert a jövőm fontosabb,  mint hogy sneakereket és hype térmékeket vegyek, ami nem is kevés pénz, igen, minden részről költség.

Ha egy ember lemond erről, és  nem vesz  semmit, csak spórol magának némi pénzt.. De ha már több ember is ezt teszi, az már valami… Ha valami csoda folytán rengeteg ember tenné ezt,  az már egy fantasztikus mozgalomnak is nevezhető… És igen, igaz, hogy ez akkor is csak Magyarország…. De elmondhatnánk, hogy mi magyarok teszünk valamit és elkezdtük az utunkat egy szép jővő felé. Én most nem azt mondom,  hogy mondjatok le ezekről,  mert az teljesen elképzelhetettlen dolog lenne, de nem kell stockolni stockolni stockolni…

@saveourbene, Ben Levine / Corporation Z