Korábban már lehetett feltételezéseket olvasni a Sony új, Playstation 5 játékkonzoljával kapcsolatban, hogy fog kinézni, és a külsőhöz milyen teljesítmény társul majd.

Az új Playstation 5 képe végül nyilvánossá vált

Matthew Stott a PS5 fejlesztője, nem sokkal az első kép kiszivárgása után közzétett egy bejegyzést a Twitteren,  amiben kijelentette, hogy több példány is van már náluk  az irodában. Ezt a bejegyzést hamarosan törölték is, Matthew fiókjával együtt, állítólag a Sony Interactive Entertainment kérésére.

Matthew lassan 13 éve dolgozik a Codemastersnél mint Senior Artist. A Codemasters különböző versenyjátékok fejlesztésével foglalkozik, tőlük származik többek között a Dirt Rally, vagy a Forma 1-es játékok is.

A PS5 hivatalos beharangozására legalább még fél évet kell várni, de a Codemasters már hozzáférhetett a fejlesztőkészlethez.

A képeken lehetséges, hogy egy Dev Kit, tehát egy (Development Kit, azaz fejlesztés alatt lévő verzió)  látható. Ezek  gyakran változnak, míg elérnek arra a pontra, amit majd az emberek megvásárolhatnak maguknak.

Sokak szerint a PS5 kezdi elérni a végleges formáját, így ikonikus lehet benne a “V” alakú kivágás, amiben a szellőzök találhatóak, melyek a hatékonyabb hűtésre szolgálnak.

Továbbá érdekes volt számomra, hogy míg a PS4-hez társított Dev Kitek tele voltak furatokkal, a PS5-ön nem találtam egyet sem.

Ez még jobban bizonyítaná az elméletem, hogy hasonló lesz az új modell végleges formája. A hardverek már ismertek.

Új technológiák a következő Playstationben

A konzolt egy speciális 8 magos AMD Ryzen processzor fogja hajtani, amely GPU és AMD Navi architektúrával támogatja a sugárkövetést. Ez egy olyan technológia, amely a napfényt szimulálja, hogy összetett interakciókat hozzon létre 3D-s környezetben. Ez a funkció egyelőre csak a csúcskategóriás játék PC-kben található.

Mivel utánozza, ahogy a fény megtörik, így sokkal pontosabb és szebb képet kapunk, akár valós időben is.

Az AMD chip 3D hangminőséget fog nyújtani, ami hatalmas előrelépés lehet a korábbi verziókhoz képest.

A konzol, 8k-s játékokat is fog támogatni, ide tartozhat többek között: Pókember, a Háború Istene, vagy Horizont: Zero Dawn.

Korábban a Sony mindig HDD-t használt a konzolokhoz, a PS5-ben SSD található majd, amely az eddigi töltési időt 98%-kal csökkenteni fogja.

A korábban PS4-nél megvásárolt játékokkal továbbra is lehet majd játszani a PS5-el.

Az ára 170.000 forint körülire tippelhető.

Valószínű, hogy a Sony az új konzolt 2020 feruárjában fogja bejelenteni a PlayStation Meeting 2020 során. Valószínű, hogy a PS5-öt, a 2020-as év vége felé lehet majd megvásárolni a különböző boltokban.

Forrás: LetsGoDigital

DeAaron / Corporation Z