Az eBay könnyebbé és biztonságosabbá tette az eredeti cipők vásárlását a sneaker rajongók számára azzal, hogy elindította új sneaker hitelesítő programját.

Kedden jelentette be az online kereskedelmi platform, hogy október folyamán elindítja az új sneaker hitelesítő programját. A projekthez a legendás sneaker show-kat megrendező SneakerCon-t kérte fel partnernek az eBay.

Összefogásuk eredményeként egy új hitelesítési központ jön létre, amelyben független szakértők csoportja fogja hitelesség szempontjából véleményezni a menő és értékes surranókat.

Komoly eredetiség vizsgálaton mennek át a sneakerek, hogy biztosíthassák, hogy a vásárlók azt kapják, amiért fizettek. Az eredeti cipőket függő címkékkel látja el az eBay. Ugyanez a hitelesítési procedúra érvényes a vásárlókra is, amikor visszaküldik a terméket, a hitelesítési központ megvizsgálja, hogy valóban az eladott darabot küldték-e vissza eredeti állapotában.

A mai modern vásárlók, különösen a  a magas minőségi kategóriákban elvárják a hitelesítést, és ez a program az eBayt a legvonzóbb platformmá teszi ezen kategóriák rajongói szemében – nyilatkozta Jordan Sweetnam, az észak-amerikai eBay rangidős elnökhelyettese és vezérigazgatója.

“Az eBay a legváltozatosabb sneaker piactér a világon – a legszélesebb választékkal és a legjobb árakkal – és azzal, hogy a vásárlási folyamatból elmozdít minden bizonytalanságot, a közösségünk teljes bizalommal vásárolhat és adhat el – tette hozzá Sweetnam.”

Fotó: solecollector.com

Az eBay új hitelesítési programja hivatalosan ebben a hónapban startol az új és korábban tulajdonolt sneakerekre, amelyeket a platformon adnak el 100 dollárért az USA-ban. Remélik, hogy aztán a 2021-ben forgalmazott valamennyi 100 dollárnál drágább sneakerre ez lesz érvényes.

Eddig az eBay nem kínált megoldást vásárlóinak a hitelesítés problémájára, ezt az űrt a StockX és a Goat próbálta betölteni a limitált kiadású új (és a Goat esetében a korábban tulajdonolt) sneakerek eredetiségének vizsgálatával.

Az online vásárlásnál ugyanis nagyon nehéz megállapítani, hogy jól sikerült hamisítványért adjuk ki a pénzünket, vagy valóban egy valódi értékes sneakerért. Ha az eBay képes lesz megszerezni vásárlói bizalmát a termékek eredetiségének garantálásával, akkor komoly veszélyt jelent majd riválisai (a StockX és a Goat) számára ezen az egyre növekvő és hatalmas piacot kínáló szegmensben.

Trunk Tamás / Dablty
Online szerkesztés: Bíró Mátyás

Forrás: solecollector.com , au.news.yahoo.com
Fotó: solecollector.com